Saturday, April 07, 2007

Singapura


Ega siin pikalt polegi miskit raakida. Ilus suur linn voi nii see vahemalt tundub. Kuid tegelikult on siiski tegemist riigiga.

Enne riiki sisenemist hoiatatakse sind valede kaitumiste ja nende tagajargede eest. Naiteks nagu surma nuhtlus narkotsiga tegelemisel jne. Plus siis veel sellised tyhiasjad nagu reostamine ja suitsetamine teatud kohtades. Ja see et riiki sisenedes voi riigis olles natsu ei tohi tarbida on iseenestki moistetav.
Siit ka selgitus miks iga hoone ja tanav naeb valja nagu see koridor siin.


Kuid riik on tegelt SUPER! Mul ei oleks selle vastu mitte kui midagi, kui me sinna kunagi paariks aastaks Adamiga ta too tottu peaks elama minema.

Esiteks on temperatuur siin alati yhtlaselt soe. Vahel jahedam vahel palavam, kuid pohimotteliselt sama soe kogu aeg. (Jana ma arvan, et sulle meeldiks ka siin elada--hakkame plaane pidama!) Teiseks voib siit jarjekordselt leida igasugu erinevaid linna osasid, mis tahendab lopmatult maitsvaid toite. Shopamist on siin igas hinnas ja igale maitsele ning baarid ja restoranid on yks agedam kui teine. Lisaks sellele void sa rahulikult iga nadalavahetus kuhugi reisida naiteks nagu Taisse voi Vietnami voi Balisse voi kuhu iganes, kuna Air Asiaga ei maksa lennu piletid praktiliselt mitte midagi. Lisaks sellele tundub, et kohalikud valismaalased (naiteks nagu osad Ari kooli opilased kellega tutvusime)korraldavad siin pidevalt kovasid privaat pidusid ja tegemist ei ole mitte 18 aastatega vaid 25-38 aastastega, kes on juba oma elu jarjepeal ning yhesonaga mis siin ikka raakida-age vark!
Ykspaev linnapeal ringi jalutades juhtusime mooda kondima noorte vabaohu yrituselt, kus oli rapi, brake tantsu, laulu ja muu voistlus. ja samal ajal oli korval plats kus noored said rataste ja ruladega trikke teha ning kuntsti huvilistel oli voimalik spets seintele oma Graffiti (spray paint) oskusi meisterdada. Seina aares on ka tasuta valge varv, et siis kui seinad tais, saavad uued tulijad enne enda oskuste valjendamist seina valgega ara varvida. Samas oli ka yrituse tottu avatud vaike putka, kus opetati ja raagiti erinevate narkootikumide teemadel. Kift oli naha kuidas suur grupp noori oma limpsi pudelite, rulade ja rataste korvalt voistlejatele erksalt kaasa elasid. Nii larmakad nad muidugi ei olnud kui meie ja yks Inglise paar, kes meie korval kaasa erksalt karjusid.

1 Comments:

Blogger A said...

teravisechs

11:55 PM  

Post a Comment

<< Home