Tuesday, December 05, 2006

VARANASI

Varanasi-voi ka tuntud tolkes "vaga nasty(jalk, rove)".

See on koige pyhalikum linn Indias, kuna siin voolab Ganges'i jogi. Paljud Hindud randavad yle maailma, et seal end pattudest pesta.
24h. on trepid taidetud inimestega, kes seal praktiliselt end alasti koorivad, et siis pesta ennast ja roivaid.
Samas on treppidel 2 kohta jaatud surnute rituaalile, millest kyll kahjuks ei tohtinud pilti teha, kuid elamus ja lohn(hais) oli unustamatu.
Surnu tuuakse vee aarde poletusele, kus teda enne 5 x veega onnistatakse ja siis pere ees poletatakse. (Rasedad naised ja lapsed lastakse lihtsalt kiviga pohja) Nais sugulased ei ole enam aga poletamisele lubatud, kuna need tihtipeale hyppasid koos lastega ka tulle.
Kombe kohaselt riietub vanim poeg valgesse, onnistab end vees, loputab suud mone lonksu joe veega ja ajab pea kiilaks(jattes tutike jukseid pea peale).


Eks meil koigil ole patte, nii siis otsustasin ka mina end pesta.

Siiski piirdusin aga suure varbaga juhul kui see peaks otsast ara madanema.
Adam aga oli kovasti julgem ja pani isegi terve jala talla vette.

See, et vees ka lehmi pestakse, ja et sinna ka surnu kehasi ja nende sytt visatakse ja et seal yldse koikvoimalikud jaatmed visatakse ei ole mingi naitaja, kuna tegemist on ju pyhaliku veega.

Yhesonaga indialased on puhtad inimesed. Nad pesevad end tihti ja nagu naha, on ka nende puhtad riided asetatud ilusasti treppidele ja liivale kuivama.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tsau Inxu,
Kle sa oled oma juuksed ära värvinud või on see ka sellest õhust ja veest seal Indias :)

6:30 AM  

Post a Comment

<< Home