Saturday, September 09, 2006

Eestlastele

Cape Town, South Africa







Tere koigile.
Otsustasin siiski lisada ka moned read eesti keeles ja labi oma silmade.
Et teha kokkuvote sellest mis Adam on juba kirjutanud, voin oelda, et alustasime oma reisi Louna Aafrikast kus me hetkel viibime ja plaanime kokku veeta umbes 2,5 nadalat.
Enne seda otsustasin ma aga oma juuksed maha loigata, et siis oleks nendega vahem tegelemist ja sampooni kulu. Algul ei olnud ma otsuses kindel, kuid nyyd olen omadega vaga rahul.
Reis Eestist Hollandisse ja sealt SA(louna Aafrikasse) oli fantast kuna tanu Adami tiheda lendamise tottu, onnestus tal kogutud punktide eest osta/vahetada meile Eestist-Aafrikasse ja Louna Ameerikast-Eesti piletid esimeses klassis. Ma poleks uskunud, et 11h lennukis voiks tunduda liiga lyhikesena. Meid poputati pehmete voodi-toolide, toitude, filmide ja kingitustega ja moni ime et ma sellisest mugavusest parast 11 h. loobuda ei tahtnud.
Amsterdam oli fantast!. Ilus, puhas, huvitav, kuid piisav yheks kaheks paevaks, et sellest maiku saada. Punaste tulukeste tanav oli huvitav, kuid samas nukker, kuna tydrukud (naised) kes akendel ja ustel seisid olid toesti ilusad ja noored(loomulikult leidus seal ka naisi muudele maitsetele). Kahju et nad oma elus ei ole miskit paremat leidnud.
Kuna meil Adamiga jargneva lennuki peale oli kovasti aega otsustasime end sisse elada kohalikku ellu, veetes 2h vaadates elavat pornot, mis tundus seal olevat vaga loomulik.

Louna Aafrikasse(S.A.) joudes avanes minu jaoks uus elustiil--elades Hostelites. Hostel on nagu vaga odav hotell, kus sa jagad yht ruumi (ruumis on umb 3-6 nari voodit, 6-12 inimesele). Koridoris on WCd ja dussiruumid. Ja eemal on kook ja teleka tuba. Mul onnestus oma uut kogemust rahulikul viisil sisse elada, kuna esime oo saime me Adamiga endale 6se toa, kus me olime ainsad. Jargmine oo vahetasime hostelit, mis oli kyl puhtam ja kenam, kuid jagasime seda yhe naisterahvaga. Parast seda tuli iga paev 2 inimest juurde. Kuid nyyd olen ma sellega taiesti harjunud ja voin oelda et mulle isegi meedib see, kuna sind ymbritsevad pidevalt huvitavad ja toredad inimesed, kellega on tore vahetada jutte ja kogemusi.

Rahayhik Louna Aafrikas(S.A) on Rand, mis on umbes $1= 7 rand.
S.A iseenesest on tohutult ilus. Suurte magede alla kylge on ehitatud linnad mida praktiliselt koikjal ymbritseb vesi. Kuid arusaamatult siiski ei meeldi mulle siin!?
Cape Towni pohi tunnusmark voiks oelda on Table mountain-"Laud magi", mille nimetuse kohta pole tarvis kysida nahes mage. Seda teeb huvitavaks aga pilved, mis aeg ajalt laua mae kohale kogunevad ja sealt siis sona otseses mottes alla voolavad ja aihtuvad. Kohalikud kutsuvad seda valgeks laudlinaks.
Teha on siin piisavalt(ronida magedes, surfata, ujuda haidega, mis iganes) ja naha on tohutult(oleme magedes ronides jaganud tee rada karvaste loomade, jaanalindude,pingviinide ja muude leukatega, vaatasime mitmeid vaalasid, kes siia on yle maailma kogunenud, et uusi vaalakesi sigitada.), kuid vaesus on vist siiski see, mis mind hairib.

Siin suhtutakse valgetesse sarnaselt nagu USAs mustadesse. Kohalikud valged kurtsid, et nendel on voimatu mingit normaalset tood siin saada, kuna seadused nouavad et igal alal peab olema teatud # musti/(muuseas nad tahavad et neid mustadeks kutsutakse, kus USAs void sa selle eest tappa saada). See tottu on ka probleem, et inimesed kes riiki juhivad ei ole tingimata isegi kooli haridust saanud. Nagu tehti meile naide, et kui president oli maganud naisterahvaga kellel oli aids ja siis talt kysiti, et kui sa teadsid et naisel on aids, miks sa ei kasutanud kondoomi voi votsid selle riski. Voite olla mureta, ma kaisin parast dussi all. Voi siis otsustati teha miskit head, et jagada valja suur ports kondoome koos kasutamis opetusega. Et siis pager ara ei kaoks, kinnitati need ilusti stapeliga.(loks mis teeb automaatselt asjale augud sisse, et paberit kinnitada).
Paljudele kodututele on antud voimalus tood teha, valvates autosid parklates. Nende teenustasu on toit, esemed ja jootraha, mida inimesed neile jatavad.(isiklikult tunneks ma muidugi kindlamalt kui nad mu auto juures ei oleks aga noh)
Mis mulle arvatavasti hasti ei istu on see, et need vaesed mustad on sul pidevalt ees ja naos kinni. Kui punase tule taha seisma jaad, pakutakse sulle koik voimalikku alates lilledest, lehtedest kuni manguasjadeni valja.

Yldiselt konnime me ringi kus vaja kuid siin on alati voimalus hypata taksosse voi auto bussidesse, mis iga 10 sekundi jooksul mooda soidavad ja tuututavad, et sa nendega jargnevasse kohta reisiks.
Kui me otsustasime Adamiga vahe ringi reisida ja minna kylastama laane koige lounapoolsemat tippu(mis on vaidetavaclt yks puhtamaid varske ohu kohti maailmas), vaalasid ja lille valjasid(seda kutsutakse siin God's garden-"jumala aed"). Lilled oitsevad korra aastas-kevadel, mis on praegu septembris ja mis on imeline selle juures on see, et tegelt on see korb ja seal ei ole aastaringi mingit elu. Kui kaugelt vaadata on see rohekas, kollane, roosa vali. Kuid kui minna lahedale, leiab sealt koiksugu ilusaid lilli ja taimi.
Need vaatamised said tehtud "Susiga".

"Susie" oli meie vana Volkswaagen buss. Ta hoidis meid alati varvukil, kuna me ei olnud kunagi kindlad, kas Susie jargmine kord soitma minnes kavatseb kaivituda voi ei. Esimese poole tunni jooksul parast Susi rentimist oli meil juba tarvis kohalike abi, et Susit jalle kaima saaks. Janu oli tal kovasti ja magedes ei viitsind ta eriti turnida. Kyll oli meil aga taga tore ja tal olid pehmed lahtikaivad madrats toolid, kus me oma ood reisil veetsime. Max kiirus mis Susie oli nous tegema oli 90 km/h alla suurt mage. Ja nii kui hakkasime yles mage liikuma, laks kiirus 10 sekundi jooksul 90lt-70le ja sealt 50-le, mis vaevalt suutis mae tippu meid venitada.
PArema jala lihased jaid ka kiirelt haigeks kuna pidev tunne on et tahaks gaasi pedaalile vajutada kahe jalaga. Kuid hoolimata kui kovasti vajutada(gaas pohjas) otsustas Susie ise kui kiirelt ta viitsib kuhugi minna.
Igal juhul oli vahva.

Ilmad on olnud monusad. Nende kevad algas moned paevad tagasi ja temperatuur on just paras. Paeval voib ohukeste riietega ringi liikuda ja ohtuks viskad jaki peale.

Mis veel?
Ykspaev kui ronisime "Laua Mae"otsa, kohtusime yhe UUs Meremaa paariga, kes siin kuu puhkavad. Laheme tana jalle neile kylla ja nad juba ytlesid et kui me kord Uus Meremaale jouame, on neil piisavalt tuttavaid seal kelle juures me voiks peatuda.
Praeguseks vist ongi koik. Nadalaparast alustame oma reisi Kenya poole, kus me peaks kohtuma igasugu huvitavate inimest, paikade ja loomadega.
Peatse kuulmiseni!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home